dimecres, 17 de febrer del 2010

Els poemes-objecte de Manel Rebollo


Visita al taller del poeta visual Manel Rebollo
Dissabte, 20 de febrer
Trobada als Amics de les Arts, a les 17,30h


Poema-objeto
Crisi

Mujer profunda
Autócrata

A en Manel Rebollo, de vegades, els objectes el busquen per ser reinventats; es tracta de “coses” d'ús concret i específic, que transforma en poemes-objecte gràcies a un seguit d'exercicis retòrics. Segons Rebollo, el poema-objecte té unes grans possibilitats d'expressió, és versàtil, permet plasmar qualsevol temàtica, qualsevol idea i, a més, fer-ho d'una manera directa, incisiva fins i tot.

Rebollo incideix, es considera un creatiu social i amb les seves obres busca remoure les consciències, despertar el públic. Unes obres que són objectes, o subjectes que dialoguen i/o es barallen; uns objectes bells, impossibles, descontextualitzats. Objectes penetrables, als quals el públic accedeix per una porta que Rebollo deixa oberta, convertits en noves estances per a una estada reflexiva.

Objeto

Poema-objecte


Manel Rebollo, Higuera de la Sierra (Badajoz) 1964

Artista plàstic i poeta experimental. Format a l'Escola Municipal d'Art, en dibuix, pintura i fotografia. A partir de 2002 realitza diverses exposicions d'obra pictòrica, tant individuals com col·lectives. El 2005 obre un nou camí creatiu que el porta cap a la poesia visual i el poema objecte, a la recerca de síntesis expressives que concreta amb treballs que combinen paraules, imatges, objectes. Actualment, continua en el seu camí d'investigació plàstica i imparteix classes de dibuix i pintura al seu taller.


1 comentari:

  1. Gran artista egarenc sens dubte i un privilegi haver esta pupila seva.
    Montse

    ResponElimina