dijous, 7 d’abril de 2016

LAURA MENDILUCE: «RECICLART TERRASSA 2016»RECICLART TERRASSA 2016

«REQUISIT INDISPENSABLE: Les obres han d'estar elaborades amb materials reutilitzats o de rebuig»

Aquest és el requisit  que han de complir les obres presentades  en la sisena convocatòria del RECICLART TERRASSA  i que es recull en les bases de participació. Les obres seleccionades es presenten en una exposició  organitzada, com  les anteriors edicions,  pel Laboratori  Creatiu, una secció d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.

En el llibre Apunts per a una teoria del desig: art tèxtil, poesia visual i obra literària de Roser López Monsò (*)  editat per Amics de les Arts fa poc més d’un mes, Jordi F. Fernández ens explica, en la presentació,  com va néixer el Laboratori.  Va sorgir de la voluntat de Roser López i el mateix Jordi F. Fernández de crear un espai estable per fomentar les relacions personals i artístiques. En poc temps, des del 2010 al 2012 i amb la incorporació de Jordi Gual i Juan Carlos Estudillo, van programar unes seixanta activitats entre exposicions, tallers, visites a exposicions, xerrades i conferències, intercanvis, etc. 

El seu objectiu està perfectament definit a la web: «L’objectiu del Laboratori Creatiu dels Amics de les Arts és generar aprenentatges i fluxos d’intercanvi creatiu. Es tracta d'oferir un espai per a l’acció, l’experimentació i el desvetllament; un espai per fomentar una xarxa d’usuaris i col·laboradors que vulguin compartir coneixements i creativitats, experimentar plàsticament; fer descobertes; trobar suports i assessoraments; expressar-se, explicar-se, presentar-se».

Queda clar que el RECICLART 2016 te les característiques que fan possible assolir aquest objectiu:
  •         És una mostra col·lectiva, la qual cosa possibilita un intercanvi entre els artistes que comparteixen espai expositiu.
  •         Fruit de l’intercanvi pot esdevenir una xarxa de relacions per compartir coneixements intel·lectuals i plàstics.
  •         El fet d’exposar en la Sala d’una reconeguda entitat de Terrassa facilitarà, segur, els suports i assessoraments per als artistes.
  •         L’exposició de les seves obres és el punt final de la seva voluntat expressiva i els permet presentar-se al públic i als companys.

Tot seguit,  la relació dels participants en la mostra: Joan Bolart, Pep Borràs, Miquel Esteve, Jordi Estivill, Francina Ferrer Tort, Pedro García, Roser Garriga, Sílvia López, Pep Marín, Miquel A. Mercader, Ricard Mira, Genny Murià, Albert Novellon, Yael Olave, Òscar Palazón, Alfonso Pérez-Blanco, Joaquim Riera, Narcís Serrat, Xon Utset, Visual Trend Creative i Vittorio Villa

Cada un dels artistes presenta un màxim de dues obres la qual cosa només permet fer-nos  una petita idea sobre l’estil de cada un...

 Ara, alguns exemples:

El reconegut pintor, escultor i gravador Albert Novellon presenta dues escultures homenatge, una a Marcel Duchamp i l’altra a Julio González.


Ricard Mira exposa peces de fa uns 25 anys treballades, com ho fa actualment, amb la ferralla que troba a la seva ciutat Martorelles. La seva escultura Daiva em va recordar al gran Gargallo, cosa que Ricard Mira em va confirmar.


El Peix d’òxid de Joaquim Riera, està fet amb llaunes trobades i xarxes de pescadors rescatades del port sobre un fons de terres treballades amb làtex.Més obres: les copes de Pep Borràs, Copa plana i Copa allargada,  els mòbils de d’Alfonso Pérez-Blanco i els dos plafons o assemblatges d’Eduard Estivill, un d’ells reproduït al cartell de l’exposició, l’anomenat Fons del mar.


Només he anomenat uns quants artistes i les seves obres, si passeu per la Sala d'Amics de les Arts  les podreu veure totes i comprovareu com el Laboratori Creatiu  segueix vigent, tot i la mort de Roser López i les obligacions laborals de Jordi Gual i Juan Carlos Estudillo que els van obligar a allunyar-se’n. 

Felicitats a Jordi F. Fernandez per l’organització.


Sala d’Exposicions d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa
Carrer del Teatre, 2 - Terrassa
Horari de dimarts a diumenge de 18,30 a 20,30h - Del 2 fins al 21 d’abril de 2016.


(*) Aquest llibre ha sorgit de la voluntat dels amics de Roser Lòpez que han volgut volen correspondre a la seva gran labor artística i, pel poc que he pogut intuir, la seva grandíssima dimensió humana, amb una recopilació molt complerta i acurada de la seva obra en tots els vessants artístics que  ajudarà a mantenir-la en la memòria d’aquells que la van conèixer, però també permetrà ampliar el cercle a qui no la vam tractar en vida (jo mateixa en sóc un exemple).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada