dimarts, 10 de maig de 2011

Inauguració de SOLEDATS (II)

El dissabte 14 de maig, a les 19h, Amics de les Arts i Joventuts Musicals inaugura l'exposició SOLEDATS, a la Sala d'Actes de l'entitat. En aquesta quarta proposta del cicle iNterCoNNexions hi participen 10 creadors, terrassencs i de fora de la ciutat: Natalia Auffray, Rafael Barba, Daniel Berdala, Alfons Freire, Núria Guinovart, Edurne Lacunza, Albert Novellon, Maria Orpí, Òscar Roig, Rafael Serres.

Els artistes han treballat el tema de la soledat segons s'especificava a les bases: poder escollir lliurement el camí de la soledat és un avantatge. Estar sols ens permet, gràcies a l’aïllament voluntari, concentrar-nos, conèixer-nos, portar a terme missions privades, íntimes... Però si ens sentim sols és perquè ens falta quelcom, la companyia d’algun altre ésser; aleshores entrem en l’univers de la tristesa, i la depressió, que pot conduir-nos cap estats marginals. La soledat és necessària i profitosa, dolorosa i temuda.

L'exposició pot visitar-se a la Sala d'Actes Amics de les Arts i JJ MM, fins el 26 de maig, de dimarts a diumenge i de 19 a 21h (Dilluns tancat).

La mostra inicial va desdoblar-se en dues exposicions, degut al nombre de propostes presentades, un total de 47. Es va efectuar una selecció que va tenir en compte el nivell creatiu de les peces i la seva adequació a la temàtica plantejada. La primera mostra, que tingué lloc entre el 2 i el 16 d'abril, recollia obres molt diverses com gravat, instal·lació, fotografia o poesia visual. Aquesta segona proposta inclou els millors treballs pictòrics presentats.

SOLEDATS és fruit d'una convocatòria llençada pel Laboratori Creatiu dels Amics de les Arts i JJ MM amb l'objectiu d'estimular la producció artística dels assistents a les activitats d'experimentació del Laboratori i també per tal d'estimular la participació d'altres creadors a l'entitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada