diumenge, 6 de febrer de 2011

Visita comentada a l'exposició: 13A de 13L. Tretze anys d’edició i creació de llibres


Dissabte 12 de febrer, a les 19h

Visita comentada a l'exposició 13A de 13L. Tretze anys d’edició i creació de llibres, a càrrec de Mercè Casanovas

Casa Soler i palet, C/ Font Vella, 28, 08221, Terrassa

13L és un grup d’artistes vinculats entre si per la recerca en el camp de la gràfica. Format l’any 1998 a Barcelona, va néixer com a punt de trobada sobre projectes relacionats amb el llibre d’artista. El vincle que els uneix és un esperit de recerca en l’àmbit de l’autoedició i un seguit de propostes col·lectives que han anat creant una eclèctica visió de la nostra contemporaneïtat.

Són membres de 13L: Eugènia Agustí, Pepa Busqué, Montse Carreño, Mercè Casanovas, David Curto, Enric Mas, Jessie Morin, Cristina Pastó, Eloi Puig, Rosa Tarruella, Alicia Vela, Antònia Vilà i Eva Vila Pou.

http://www.terrassa.cat/Front/final/_YJxQFCkYh8zvmQtnUHVzd29UsvWGaPHHFSR0-dkeDuJxl16g0efnEQ13A de 13L Tretze anys d’edició i creació de llibres

A mitjans del segle XX, l’artista posa en entredit que el llibre sigui només un mitjà per a transmetre informacions objectives i el comença a utilitzar com a espai on expressar qüestions artístiques.

L’art esdevé més teòric i nombrosos artistes adopten un concepte més filosòfic de l’art amb la utilització de recursos no convencionals com són els media i, amb l’afany d’arribar a més públic, busquen espais alternatius a l’obra única exposada als museus o a les galeries convencionals: és el naixement del llibre d’artista.

Un llibre d’artista no és un llibre d’art amb reproduccions d’obres d’art, ni un llibre que parli d’art. Un llibre d’artista és una obra d’art per si mateixa. És aquell espai independent on tot hi cap i on tot és possible. Un lloc on difondre idees, imatges, pensaments i afirmacions artístiques en un suport de fácil manipulació.

El grup 13L va sorgir ara fa tretze anys arran d’una fira de llibres d’artista a Saint Yrieix la Perche (França), on alguns de nosaltres ja hi havíem exposat.

Som un grup ben divers i heterogeni format per tretze artistes que ens sentim units per la recerca en el camp de la gràfica i la passió envers aquest espai tan íntim i personal que és el llibre d’artista.

Vinculats a la Secció de Gravat de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, la nostra obra ha estat present en diversos esdeveniments nacionals i internacionals del món del llibre.

Aquesta exposició mostra obres realitzades durant aquests tretze anys i també llibres actuals creats expressament per a la Casa Soler i Palet. A part de les obres individuals de cada artista, s’hi poden veure algunes peces conjuntes com el Cadàver exquisit, Paradís o Atmosfera, així com un calendari pensat d’abril a abril i que forma part de l’imaginari conjunt de 13L edicions.

13L està constituït per : Eugènia Agustí, Busqué- Destemple, Montse Carreño, Mercè Casanovas, David Curto, Enric Mas, Jessie Morin, Cristina Pastó, Eloi Puig, Rosa Tarruella, Alicia Vela, Antònia Vilà i Eva Vila.

Per contactar amb nosaltres: tretze.ele@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada