dimecres, 17 de novembre de 2010

L'arxiu performàtic d'en Lluís Alabern

Dimecres 24 de novembre, 19,30h

Xerrada amb Lluís Alabern, performer i il·lustrador

Sala Joaquim Vancells (entrada pel C/ Sant Pere, 46, 1r)

Com es gestiona un arxiu d'intimitats creatives? Com es treballa el pòsit que deixen les obres, el temps, allò viscut? Com es gestiona un univers en el qual l'experiència artística és, per sobre de tot, una actitud?Lluís Alabern: “Des de 1989 elaboro un arxiu compost per diaris, fotografies, notes i dibuixos, documents classificats. També guardo, acumulo i col·lecciono pedres amb anotacions dels meus viatges, joguines òptiques, còmics i llibres. Retallo fotos periodístiques, faig recopilació d'objectes i trastos. Tot això compon una wunderkammer que potser algun dia hauria de mostrar o destruir. Transformo tots aquests objectes i bibelots en documents gràfics, en mil papers, en documents que conformen els meus arxius, que a vegades publico en periòdics i revistes, que serveixen de suport per a mil treballs, que es fan i refan constantment. Dibuixo, fotografio, faig còmics, escric, actuo, camino, simulo actituds... Des que vaig abandonar la pràctica activa de la performance entesa com a espectacle (1998), he anat ampliant el meu arxiu performàtic, que és un calaix de sastre dels esdeveniments, un humus orgànic on narrar i desnarrar, on indagar en la vida”.

http://performanceconpdeperdedor.blogspot.com/Lluís Alabern va néixer a Barcelona el 1968 i és llicenciat en Belles Arts (Estudis d'Arquitectura). És responsable de moviments d'obres d'art i muntatge del MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya); il·lustrador, performer i periodista cultural free-lance.

Ha fet diverses exposicions dels seus treballs gràfics i de performance des de 1991. Il·lustrador gràfic a la pàgina Opinió Catalunya de El País (1995); dibuixant i membre del consell de redacció a Lateral (1996-06), il·lustrador de Tribuna Econòmica a la revista Públic (1999); il·lustrador gràfic de El Mundo (2002-04); dibuixant a la revista Barcelonés (2010); autor de Cómix en col·laboració amb Raymond Pettibon (2002). Ha col·laborat en diversos fanzines. Actualment prepara el llibre Humus gràfic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada