dilluns, 28 de març del 2011

Inauguració de «Soledats» (I)

Inauguració dissabte 2 d'abril a les 19h

El dissabte 2 d'abril, a les 19h, Amics de les Arts i Joventuts Musicals inaugura l'exposició SOLEDATS, a la Sala d'Actes de l'entitat. En aquesta tercera proposta del cicle iNterCoNNexions hi participen 16 creadors, terrassencs i de fora de la ciutat: Mercè Casanovas, Jordi Gual i Jordi Fernández, Iz, Òscar Lores, Jordi Manau, Anne E. Michie, Momo, Marc Pulido, Maria Romaní i Marcel Ayats, José Antonio Soria i Lídia Moreno, Rat Soriano, Manuela Tello i Soledad Vidal.

L'exposició pot visitar-se a la Sala d'Actes Amics de les Arts i Joventuts Musicals, fins el 16 d'abril, de dimarts a diumenge i de 19 a 21h (Dilluns tancat).

Degut al nombre de propostes presentades, un total de 47, a més d'efectuar una selecció que ha tingut en compte el nivell creatiu de les peces i la seva adequació a la temàtica plantejada, la mostra inicial s'ha desdoblat en dues exposicions. La primera inclou obres molt diverses com gravat, instal·lació, fotografia o poesia visual. La segona mostra, que tindrà lloc entre el 14 i el 26 de maig, recull els millors treballs pictòrics presentats.

SOLEDATS és fruit d'una convocatòria llençada pel Laboratori Creatiu d'Amics de les Arts amb l'objectiu d'estimular la producció artística dels assistents a les activitats d'experimentació del Laboratori i també per tal d'estimular la participació d'altres creadors a l'entitat.

Introducció al llibre d'artista

dimecres, 23 de març del 2011

DIDALERA


Del 18 de març al 6 de maig,
a l'espai la Cúpula d'Amics de les Arts JJ MM, podeu vistar l'exposició DIDALERA, que pretén mostrar les possibilitats de transformació d’un didal, tan conceptualment com físicament.



M. Antònia Campins. Diàbolo

Rosa Cots. Didalet
Pere Guix. Octopus thimble

Lídia Moreno. In the beach

Anne E. Michie. La princesa en su mundo de ensueño


Adolf. El senyor dels didals
Magda Riba. Test amb flors

M. Mercè Casanovas. La fadrina va a la font
Francesc Llobregat. Didalera

Carolina Priego. C[k] adj m i f. Privat del sentit de la visió

Maria Romaní i Marcel Ayats. Didals

Manuela Tello. Memòria
M. Rosa Andrés. Niu

Anna Güell. Al jardí

Àlex Monfort. Per a senyoretes fines...

Fèlix Sampietro. Recipients



dimecres, 16 de març del 2011

Inaugurem DIDALERA


Inauguració de l'exposició DIDALERA

Divendres 18 de març, a les 19,30h



Del 18 de març al 6 de maig, a l'espai la Cúpula d'Amics de les Arts JJ MM, podeu vistar l'exposició DIDALERA, que pretén mostrar les possibilitats de transformació d’un didal, tan conceptualment com físicament.

Integren l'exposició 32 peces, de 17 creadors: Adolf; Rosa M. Andrés; M. Antònia Campins; M. Mercè Casanovas; Rosa Cots; Anna Güell; Pere Guix; Roser López Monsò; Francesc Llobregat; Annie Michie; Àlex Monfort; Lídia Moreno; Carolina Priego; Magda Riba; Maria Romaní i Marcel Ayats; Fèlix Sampietro; Manuela Tello.

La mostra, que pot visitar-se de dilluns a divendres i de 17h a 20h (C/ Sant Pere, 46, 1r pis, Terrassa), presenta una gran diversitat de peces treballades de maneres mot diferents. Es tracta de joies, microescultures o petits poemes objecte que en conviden a veure amb uns altres ulls un estri tan quotidià com és un didal. Un didal que esdevé objecte preciós, ornamental; símbol de l'univers femení domèstic i tradicional, recipient de fantasies.

DIDALERA és fruit d'una convocatòria llençada pel Laboratori Creatiu d'Amics de les Arts i JJ MM, amb l'objectiu d'estimular la producció artística dels assistents a les activitats d'experimentació que proposa l'entitat, i també per tal d'estimular la participació d'altres creadors terrassencs i foranis.


diumenge, 13 de març del 2011

Introducció al llibre d'artista. Idees i projectes


Per M. Mercè Casanovas

Diumenge 27 de març, de 18 a 20,30h
Lloc: Sala Joaquim Vancells (entrada pel C/ Sant Pere, 46, 1r),
Amics de les Arts i JJ MM, Terrassa

Per a més informació poseu-vos en contacte amb
Joan Carles Estudillo jc.e1974@hotmail.com
Tel. 600869428


M. Mercè Casanovas i Aleix
Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, d'on n'és professora titular. Artista gravadora. La seva àrea de recerca es desenvolupa en diferents camps de la gràfica, però és especialista en la litografia sobre pedra, sobre planxa i fotolitografia. Ha treballat i impartit cursos a diversos països. Actualment, orienta gran part de a seva obra cap al llibre d'artista; des de 1998 forma part del grup 13L, integrat per tretze artistes que treballen l'edició artística d'obra gràfica.


Més-menys

Mirant al cel-tocinillos


EL LLIBRE D’ARTISTA
Per M. Mercè Casanovas

El llibre és un instrument que transmet informació externa, però que no parla d’ell mateix. Un llibre de biblioteca generalment és un contenidor accidental d’un text on l’estructura no té res a veure amb el contingut del llibre.

A finals del s.XIX, el poeta Stéphane Mallarmé comença a experimentar amb la disposició visual del text i fa que el joc de la tipografia, la forma i la situació del les lletres en el paper adquireixin més importància que el propi significat de la paraula. Es tracta no només d’escriure textos, sinó de fer llibres, de transgredir el concepte de llibre tradicional i crear noves pautes de lectura.

En paraules d’Ulises Carrión, El libro pueder ser el recipiente accidental de un texto cuya estructura es irrelevante al libro: estos son los libros de las librerías y bibliotecas. Un libro también puede existir como forma autónoma y autosuficiente, quizá incluyendo un texto que subraye esa forma, que sea una parte orgánica de esa forma: aquí comienza el nuevo arte de hacer libros. Aquest nou art al que es refereix Ulises Carrión té doncs els seus orígens en la poesia i en la transgressió dels seus límits.

Futuristes italians, amb Marinetti al capdavant, constructivistes russos, dadaistes i surrealistes van jugar un paper fonamental en la revolució estètica que afectava la part més visual del llenguatge. Tots ells van posar l’escriptura al servei de la pràctica artística i van veure en el llibre una estructura apassionant on poder ubicar la seva imaginació i elevar-la al poder.

A mitjans del segle XX, l’artista posa en entredit que el llibre sigui només un mitjà per a transmetre informacions objectives i el comença a utilitzar com a espai independent on expressar qüestions artístiques. L’art esdevé més teòric i nombrosos artistes adopten un concepte més filosòfic de l’art amb la utilització de recursos no convencionals com són els media i busquen espais alternatius a l’obra única esposada als museus o a les galeries convencionals per arribar a més públic: neix el llibre d’artista.

L’aparició del llibre d’artista la podem situar als voltans del 1960 amb propostes com las neo-dadaístes de l’alemany Dieter Rot, on cada obra seva era concebuda com una nova exploració del llibre, i les de l’americà Edward Ruscha, d’esperit més conceptual i sense pretensions estètiques. Quan el text revaloritza la forma del llibre i constitueix un tot orgànic amb la forma comença un nou art de fer i entendre el llibre.

En el llibre tradicional cada pàgina és igual a l’anterior encara que el text vagi canviant. En el llibre d’artista, cada pàgina és diferent, cada pàgina és un element individualitzat d’una estructura (el llibre) i té una funció particular.

El llibre d’artista és en definitiva un objecte manejable i de transport fàcil que permet difondre idees, imatges, pensaments i afirmacions artístiques en un format íntim i personal. Obrir un llibre i passar lentament els fulls és un plaer que no passarà mai i que cap format digital podrà suplir. El llibre d’artista és un objecte gustós i atractiu per la seva singularitat en el tacte, el pes, l’olor, els materials i un inacabable regitzell de sensacions. Aquesta manera de fer llibres ha derivat cap a múltiples versions difícils de catalogar.

Des de llibres d’edició única a llibres d’edició limitada, des de llibres de vocació tridimensional (llibre objecte) a llibres instal·lació on les obres es situen en un espai i condicionen l’espectador en la seva relació amb l’entorn, des del llibre performance al llibre seriat amb les més diverses tècniques de reproducció: pochoir, xilografia, gravat, serigrafia, litografia, òfset, fotocòpia, impressió digital...., però tots ells sempre sota el control i la mirada de l’artista.

M.Mercè Casanovas. Març 2011




dissabte, 12 de març del 2011

A de poemA, convocatòria d'exposició


Del 21 de maig al 9 de juny, tindrà lloc a la Sala d'Exposicions d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals una nova proposta del cicle iNterCoNNexions, l'exposició A de poemA, una proposta de poesia visual sobre la lletra “A”.



Bases per a la selecció d'obres:

  • Per participar-hi cal ser soci d’Amics de les Arts i/o viure a Terrassa. La mostra també comptarà amb la presència de poetes visuals convidats, de fora de Terrassa i amb una dilatada trajectòria en l'àmbit de la poesia visual.
  • Les obres han de ser poesies visuals sobre la lletra A, bidimensionals o tridimensionals. Les mides màximes per a les obres bidimensionals són de 146x114cm; i per a les tridimensionals, de 15x15x15 cm.
  • S’accepten d’una a dues obres, i han d’estar emmarcades o muntades sobre suport i portar algun sistema de subjecció que permeti penjar-les.
  • Si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb: jc.e1974@hotmail.com
  • Les obres han de lliurar-se a la secretaria de l'entitat (c/ Sant Pere, 46, 1r pis) abans del 9 de mig de 2011; de dilluns a divendres, i de 17h a 20h.
  • Es comunicarà als participants la selecció final d’obres a partir del 10 de maig
  • Els artistes hauran de fer-se càrrec de la recollida de les obres durant els dies que s'estipulin.
  • El no compliment d'aquestes bases exclourà les obres de la selecció.

Joan Brossa


dissabte, 5 de març del 2011

Subhasta d'obres d'Aldo Cardoso


Hola a todos,


la vida muchas veces tiene sinsabores inesperados,
en estos momentos tengo una urgencia económica imperiosa,
por esto venderé estas imágenes al mejor postor!

Son fotografias analógicas y copias únicas, montadas sobre algodón
almidonado. Tienen un valor inicial muy por debajo de lo real.

La recaudación será para una urgencia de salud familiar.

Muchas gracias.

Un saludo

Aldo Cardoso


CONTACTE:
Tel: 676 33 16 32
creativitatarts@gmail.com


PODEU VEURE LES OBRES A: